Beleef het nieuwe wonen

door de ogen van een mystery guest

Deze zaterdagochtend om half elf is de parkeerplaats bij Den Elzen Wonen & Slapen al goed gevuld. Ik vind een plekje en wandel naar de entree. Als mystery guest ga ik naar binnen.

Wat me bij binnenkomst als eerste opvalt, is de enorme hoogte van het gebouw. En beslist ook de transparantie die er heerst tussen de gepresenteerde collecties. Helder en overzichtelijk met geslaagde kleurcombinaties. Een vriendelijke adviseur komt naar me toe en vraagt of hij me ergens mee kan helpen. Dat kan hij. En ik wil graag alles zien.

IN.House voor smaakvol wonen

De start van onze tour is op de begane grond bij IN.House. Het merk blijkt een totaalprogramma te bieden voor de inrichting van zowel woon- als eetkamers. Wat me opvalt, is dat de collectie werkelijk elke woonstijl vertegenwoordigt. Van modern en klassiek tot lifestyle en eigentijds. We lopen verder.

House of Dutchz

Zoals de naam al doet vermoeden is het een écht Nederlands woonmerk. Klasse, duurzame schoonheid en vakmanschap stralen er gewoonweg van af. Een woonconcept dat met trots de titel ambachtelijk mag dragen. Bedoeld voor hen die enkel met het beste genoegen willen nemen.

Baenks Fashionable Furniture

Mijn begeleider geeft me een toelichting “Baenks heeft zich toegelegd op de creatie van kwalitatief hoogstaand zitmeubilair. Het heeft prachtige ontwerpen in de beste materialen en met de mooiste afwerking. En het zitcomfort is subliem.” Het beste verenigd, ziet hij mij denken.

Xooon: betaalbaar design met een eigenwijs tintje

We zijn inmiddels op de eerste verdieping aanbeland. Prachtige uitzichten! Hier is
ruimte gereserveerd voor Xooon, een merk dat perfect aansluit op de filosofie van Den Elzen: ‘Waarom zou je niet voor topklasse gaan en óók die reis naar het buitenland maken!?’ Geen of-of dus, maar en-en. Dat idee spreekt me wel aan. Net als de manier van presenteren, in fraai ingerichte lofts. Met een keur van aanvullende hebbedingetjes die bij mij thuis evenmin zouden misstaan.

Auping Plaza Roermond

We wandelen het in-store gevestigde Auping Plaza binnen. Dat blijkt Den Elzen exclusief voor Roermond in huis te hebben. Het complete Auping-assortiment is vertegenwoordigd, van bedden, boxsprings en matrassen tot dekbedden en smaakvolle overtrekken. Op Auping Plaza verstrekken speciaal opgeleide Auping Academy Experts een individueel slaapadvies. Ze weten je alles te vertellen over de ongekende mogelijkheden en de nieuwste ontwikkelingen. Er ging een wereld voor me open…

Comfort Suite

Naast Auping Plaza valt mijn oog op de studio van Comfort Suite. Stijlvolle en comfortabele boxsprings met oog voor detail vormen de collectie. “Duur?”, vraag ik aan de verkoper. Hij laat het prijskaartje zien en ik ben bijzonder aangenaam verrast.

De juiste aansluiting

We lopen terug richting de trap en hij legt me het grote verschil uit tussen Den Elzen en andere meubelzaken. “Bepaalde woonconcepten kun je natuurlijk ook ergens anders kopen, maar dan missen ze de ‘positieve lading’ die Den Elzen Wonen & Slapen meegeeft. Achter elk woonconcept staat een familiebedrijf dat zijn naam eraan verbonden heeft.” Die naam blijkt bij doorvragen synoniem te zijn voor een perfecte nazorg. Tot in lengte van jaren en tot in het kleinste detail. En dat verbaast me allerminst.

Loungen in de coffee-corner

De adviseur begeleidt me naar de coffe-corner en we nemen afscheid. Hij heeft meer te doen dan ik op het moment. Ik kies een espresso en krijg er een vers stukje vlaai bij. Het is een ideale plek om even rustig te zitten om de opgedane indrukken de revue te laten passeren.

 

Vol ideeën loop ik terug naar mijn auto. Eén ding staat in ieder geval voor me vast. Mijn persoonlijke woonbeleving kan ik bij Den Elzen helemaal waarmaken. En het moet wel erg vreemd lopen als dat bij jou ook niet zou lukken…